Ilustratīvs attēls. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Ukrainā starp bojāgājušajiem arī vairāki bijušie Šrilankas armijas karavīri

Pasaulē
10. maijā 17:15 2024. gada 10. maijā 17:15
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv / LETA
Šrilankas policija norāda, ka karā Ukrainā dzīvību zaudējuši vismaz astoņi bijušie Šrilankas armijas karavīri. Tomēr paziņojumā netiek precizēts kurā pusē kritušie karojuši.

Vietējās varasiestādes norāda, ka Krievijas armijas rindās savervēti vismaz 60 šrilankieši, bet Ukrainas - 21. Kā skaidro Šrilankas amatpersonas, bijušos karavīrus karā ievilinājuši vervētēji, kas vispirms piedāvājuši augsti apmaksātu darbu, bet vēlāk piespieduši parakstīt līgumu par kara dienestu.

Viens Šrilankas pilsonis, kas karojis Krievijas armijas rindās, pavēstījis vietējam telekanālam, ka viņam solīts darbs, kas nav saistīts ar kaujas darbībām, tomēr viņš nonācis frontē. Atbilstoši dažiem datiem Ukrainā kritušo šrilankiešu skaits varētu būt lielāks, nekā ziņo policija.

Šonedēļ likumsargi aizturēja atvaļinātu Šrilankas armijas ģenerālmajoru un bijušo seržantu, kam izvirzītas apsūdzības par vietējo veterānu nelegālu sūtīšanu uz konflikta zonām. Arī Indija un Nepāla mudinājušas pilsoņus neatsaukties militāro vervētāju solījumiem. Frontē Ukrainā krituši vismaz 20 Nepālas pilsoņi, kas karojuši Krievijas armijas rindās, pavēstīja Nepālas amatpersonas.

Citi šobrīd lasa

Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi 1
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru