unsplash.com

Bezdarbs Latvijā aprīļa beigās samazinājies līdz 5,4%

Bizness un ekonomika
9. maijā 17:59 2024. gada 9. maijā 17:59
 
Biznesa
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad aprīļa beigās bija 5,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāks nekā marta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Aprīļa beigās NVA bija reģistrēti kopumā 47 858 bezdarbnieki, kas ir par 2880 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 50 738 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 11,3%, kas ir samazinājums par 0,5 procentpunktiem.

Vienlaikus Kurzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija 5,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,4 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija 5,2% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir samazinājums par 0,5 procentpunktiem.

Savukārt Vidzemē reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija 5,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir samazinājums par 0,6 procentpunktiem.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Pievienot komentāru