Publika pēta jaunos produktus. (Foto: Publicitātes foto)

Gudri pulksteņi un stilīgas austiņas - "Huawei" atrāda jaunos produktus

Auto un tehnoloģijas
10. maijā 14:56 2024. gada 10. maijā 14:56
 
Sandris
Metuzāls
| Jauns.lv
Viedpulksteņi un stilīgas austiņas, planšete ar māksliniecisku novirzienu un superviegls dators - tādi ir sezonas galvenie jaunumi, ko "Huawei" nule atrādīja jauno produktu pirmizrādē Dubaijā.
Pasākuma vieta bijna izvēlēta atbilstoša - viens no Dubaijas arhitektūras brīnumiem. (Foto: Publicitātes foto)

Tehnoloģiju žurnālistu un influenceru bari, kas līkņā ar galdiem, uz kuriem sarindoti viedtālruņi, viedpulksteņi un datori. Pa vidu starp jauno tehnoloģiju faniem laipo oficianti ar uzkodām un dzērieniem, kuros nav ne grama alkohola. Jo tas viss notiek vienā no iespaidīgākajiem Dubaijas debesskrāpjiem, bet šajā arābu valstī, kā zināms, alkohols nav cieņā. Bet tas arī nav vajadzīgs, jo publika tāpat arī sajūsmā - "Huawei" jaunākie tehnoloģiju brīnumi liek ja ne gluži sajūsmā aizrauties elpai, tad vismaz izbrīnā galvu nogrozīt jau nu gan.

Pēdējoreiz uz šāda līmeņa tehnoloģiju pasākumu biju vēl kaut kad pirmskovida laikos, taču norises scenārijs nav īpaši mainījies. Vispirms žurnālistiem tiek ļauts apskatīt, aptaustīt, sabildēt un safilmēt jaunumus, bet pēc tam lielajā zālē, kur sapulcējušies vairāki simti cilvēku, no skatuves "Huawei" runasļaudis pastāsta, ar ko tad katra no šīm mantām ir īpaša un ievērojama. Paskatīsimies uz tām arī mēs.

Mirklis pirms prezentācijas sākuma. (Foto: Publicitātes foto)

Jaunie pulksteņi

Latvijā "Huawei" ražojumi lielāko popularitāti ir izpelnījušies ar divām produktu līnijām - viedtālruņiem un viedpulksteņiem. Pirmie izceļas ar ļoti augsta līmeņa iebūvētajām kamerām, ar ko "Huawei" pamatoti lepojas, taču arvien lielāku vietu šīs Ķīnas kompānijas produktu klāstā ieņem arī viedpulksteņi, kuriem tad arī bija veltīta prezentācijas pirmā daļa, atrādot divus jaunus modeļus. Pirmais - "Watch Fit 3". Glīts kvadrātveida pulkstenis ar AMOLED displeju; viegls un elegants - nepilnu centimetru biezs un tikai 26 gramus smags. Līdzīgi kā iepriekšējais šīs sērijas modelis, tas piedāvā virkni funkciju, no kurām būtiskākās ir tās, kas saistītas ar veselīgu dzīvesveidu. Galu galā, kurš tad nevēlas būt slaids, sportisks un veselīgs? Tādēļ pulkstenis ir spējīgs gan sniegt padomus fizisko aktivitāšu veikšanai un fiksēt sasniegumus, gan arī palīdzēt balansēt uzturu un skaitīt kalorijas - tiesa, ja lietotājs pats kārtīgi piefiksēs, ko un cik daudz ēd. Pamatojoties uz ķermeņa datiem un līdzšinējām aktivitātēm, pulkstenis tad var palīdzēt sastādīt treniņu plānu. Vēl te ir programma, kas fiksē miega ilgumu un dziļumu, vajadzības gadījumā nākot klajā ar noderīgiem ieteikumumiem, kā arī veic sirsdarbības monitoringu un skābekļa daudzumu asinis - kā apgalvo ražotājs, precīzāk un ātrāk nekā iepriekšējais modelis. Īpašais šī modeļa trumpis ir demokrātiskā cena - no 159 līdz 179 eiro, atkarībā no izvēlētās siksniņas materiāla.

Mirklis no viedpulksteņa "Watch 4 Pro Space Edition" prezentācijas. (Foto: Publicitātes foto)

Ja "Watch Fit 3" tīri vizuāli liekas vairāk tāds pilsētnieku pulkstenis, tad otrs jaunais modelis - "Watch 4 Pro Space Edition" - jau vairāk rosina domas par piedzīvojumiem un ekstrēmām izklaidēm. Tāda arī bijusi ražotāja iecere, jo laikrāža dizains veidots, balstoties uz kosmosa apguves tematiku. Pulksteņa korpuss veidots no īpaši izturīgiem materiāliem (kā norāda ražotāji - no aviācijas klases materiāliem, lai ko tas arī nozīmētu), bet ciparnīca izstrādāta tā, lai radītu asociācijas ar kosmosa kuģi. Ja runājam par funkcionalitāti, tad arī šajā pulkstenī ir virkne programmu veselības monitoringam un treniņu programmu sastādīšanai. "Kosmiskais" pulkstenis gan būs dārgāks nekā "Watch Fit 3" - mazliet virs 600 eiro. Ir gan arī mazliet vienkāršāka un lētāka versija "Watch GT 4" par 229 eiro.

"Watch Fit 3". (Foto: Publicitātes foto)

Superērtas austiņas

"FreeBuds 6i" bezvadu austiņas. (Foto: Publicitātes foto)

Mūsdienīgs cilvēks laikam jau vairs nav iedomājams bez austiņām ausīs. Vismaz ne vecuma grupā zem 30 gadiem. Austiņas ar vadiem jau ir pagātne, tagad ikviens ražotājs cenšas izstrādāt pēc iespējas vieglākas un ergonomiskākas bezvadu austiņas, taču vienlaikus paturot prātā arī nepieciešamību pēc maksimāli ilga akumulatora darbības laika. "Huawei" arī šajā lauciņā ir izdevies radīt kaut ko īpašu - austiņas "FreeClip", kurām vismaz no ergonomikas viedokļa īsti pat nav konkurentu. Risinājums ir ģeniāli vienkāršs: ne tikai mēģināt izveidot tādu austiņu formu, kas ērti iegultu ausī, bet piedevām ar lokanu klipsi nofiksēt tās aiz auss malas. Izdevies tas ir patiešām izcili, jo 5,6 gramus vieglā austiņa ausī iegulst tik ērti, ka to vispār nejūt. Ja runājam par akumulatora darbības laiku, tad arī tas ir tik miniatūrai ierīcei visnotaļ pieklājīgs - mazliet virs astoņām stundām. Cena gan nav maza - ap 200 eiro.

Austiņas "FreeClip". (Foto: Publicitātes foto)

Vēl viens jauns austiņu modelis ir "FreeBuds 6i". To dizains ir klasiskāks nekā "FreeClip", ir īpaši ātras izlādes iespēja (desmit minūtēs var uzlādēt līdz tādam līmenim, lai varētu klausīties mūziku četras stundas) un jauna līmeņa ārējo trokšņu slāpēšanas sistēma, kas piemērojas visdažādākajai videi, sākot no trokšņainas kafejnīcas un beidzot ar metro. Kā arī patīkama cena - 99 eiro.

Austiņas "FreeBuds 6i". (Foto: Publicitātes foto)

Datoru lauciņš

Planšete "Huawei MatePad 11,5 "S". (Foto: Publicitātes foto)

Man kā ilggadējam "Apple" produktu lietotājam īpaši interesanta likās tā prezentācijas daļa, kas bija veltīta portatīvajiem datoriem. Parasti jau ražotāji atturas savus produktus publiski salīdzināt ar konkurentiem, taču šoreiz "Huawei" pārstāvji nespēja noturēties pretī kārdinājumam, jo palielīties tiešām ir ar ko - viņiem izdevies radīt portatīvo datoru, kas vairākos parametros pārspēj slaveno "MacBook Air". Proti, ir vieglāks - 980 grami pret "Air" 1240 gramiem - un, kā apgalvo "Huawei" pārstāvji, arī jaudīgāks. Tiesa, arī par vairākiem simtiem eiro dārgāks, jo jaunā "Huawei MateBook X Pro" cena sākas no 2000 eiro. Tādēļ diez vai mūspusē tam būs daudz pircēju, kaut gan nevar noliegt, ka ierīce ir inovatīva un simpātiska.

Supervieglais "MateBook X Pro". (Foto: Publicitātes foto)

Otrs būtiskais jaunums ir planšetdators "Huawei MatePad 11,5 "S", kas aprīkots ar jaunās paaudzes "PaperMatte" displeju un lietotni "GoPaint". Tā ļauj ne tikai veikt uz ekrāna piezīmes ar īpašu irbuli, bet arī "GoPaint" vidē veidot īstus mākslas darbus. Tie, ko demonstrēja izstādes laikā, bija tiešām visnotaļ atzīstamā kvalitātē un, kas zina, varbūt ar šādu palīgrīku palīdzību izaugs jauna mākslinieku paaudze.

Ar lietotnes "GoPaint" palīdzību radītie mākslas darbi. (Foto: Publicitātes foto)

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru