Latvijas mūziķis Dons. (Foto: Jessica Gow/TT/Shutterstock/ Vida Press)

Vai Dons iekļūs finālā? Publicētas jaunākās bukmeikeru prognozes

Festivāli
9. maijā 12:44 2024. gada 9. maijā 12:44
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Bukmeikeri nākuši klajā ar jaunāko prognozi Eirovīzijas dziesmu konkursam, nosakot potenciālos otrā pusfināla uzvarētājus, kā arī vērtējot Latvijas pārstāvja Dona izredzes iekļūt finālā.

Ceturdien, 9. maijā,  Zviedrijas pilsētā Malmē uz skatuves kāps 16 potenciālie Eirovīzijas finālisti, bet nākamo kārtu sasniegs vien 10. Kā devītais uz skatuves ar dziesmu “Hallow” kāps Latvijas mūziķis Dons un bukmeikeri norāda, ka viņam ir aptuveni 20 procentu iespēja ielauzties finālā. Lai gan Latvijas iedzīvotājiem šādas vēstis sajūsmu nesagādā, mūsu kaimiņi igauņi, kuri uzstāsies kā 13. var jūsmot, jo bukmeikeri viņiem sola teju garantētu vietu finālā. Par favorītiem otrajā pusfinālā uzskatāmi Nīderlandes, Šveices un Grieķijas pārstāvji.

Bez Dona šovakar Malmē uzstāsies vēl 17 dziesmu izpildītāji un uzstāšanās secība ir sekojoša: Malta, Albānija, Grieķija, Šveice, Čehija, Francija, Austrija, Dānija, Armēnija, Latvija, Spānija, Sanmarīno, Gruzija, Beļģija, Igaunija, Itālija, Izraēla, Norvēģija, Nīderlande.

Eirovīzijas otrā pusfināla dalībnieki. (Foto: Corinne Cumming / EBU MALMÖ 2024)

Tā kā Spānija un Francija finālam kvalificējas automātiski, labāko desmits tiks izvēlēts no atlikušo mūziķu vidus. Ja var ticēt aplēsēm, finālā iekļūs: Nīderlandes, Šveices, Grieķijas, Izraēlas, Armēnijas, Norvēģijas, Gruzijas, Beļģijas, Austrijas un Igaunijas pārstāvji.

Tiesa, bukmeikeru prognozes nereti mēdz būt arī kļūdainas. Piemēram, aizvadītajā gadā tika vēstīts, ka finālu nesasniegs Albānija, tomēr tā iekļuva finālā un izcīnīja 22. vietu. Savukārt, Francijai pērn tika solīta vieta labāko septiņniekā, tomēr tā ierindojās vien 16. vietā.

Eirovīzijas otrā pusfināla tiešraide 9. maijā būs skatāma pulksten 22.00 televīzijas kanālā “LTV1”, portālā “Lsm.lv” un vietnē “REplay.lv”.

Citi šobrīd lasa

Ceriņus lauzt ir absolūti nepareizi! Un citi vērtīgi padomi reibinoši skaisto ceriņu mīļotājiem
VIDEO: smagā avārijā Rīgas centrā gājis bojā autovadītājs
Gustavo ir "bīstams narciss", Rutulis un Patrisha "tērētas marionetes" - kolēģus pamatīgi nozākā Ainars Mielavs
Pievienot komentāru