Dons uz Eirovīzijas skatuves. (Foto: EPA/Scanpix)

Kļuvis zināms, ar kuru kārtas numuru Dons uzstāsies finālā. Vai tas ir svarīgi?

Mūzika
10. maijā 16:12 2024. gada 10. maijā 16:12
  Jauns.lv
Dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ceturtdien iekļuva Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisināsies Melmē, Zviedrijā. Konkursa fināls – sestdien.

Eirovīzijas konkursa fināls notiks 11. maijā plkst. 22.00. Dons tajā uzstāsies ar 11. numuru. Tomēr šogad balsošana sāksies nevis pēc visu dalībnieku priekšnesumiem, bet gan uzreiz - ar pirmā konkursa dalībnieka uzstāšanos.

Donam izdevās pārraut Latvijas neveiksmju sēriju. Iepriekšējā reize, kad mākslinieks no Latvijas iekļuva Eirovīzijas finālā, bija 2016. gadā - to izdevās paveikt dziedātājam Justam ar dziesmu "Heartbeat". Savukārt gadu agrāk - 2015. gadā - Latviju konkursā pārstāvēja dziedātāja Aminata ar dziesmu "Love Injected", kas ierindojās 6.vietā. Jānorāda, ka 2020. gadā, kad Latviju grasījās pārstāvēt Samanta Tīna, Eirovīzijas dziesmu konkurss Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika.

2002. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursā triumfēja dziedātāja Marija Naumova ar dziesmu "I Wanna". 2003. gadā konkursa finālā uzstājās pašmāju apvienība "F.L.Y." ar dziesmu "Hello From Mars", iegūstot 24.vietu. 2005. gadā Latviju konkursā pārstāvēja apvienība "Walter & Kazha" ar dziesmu "The War Is Not Over", ko skatītāji ierindoja 5. vietā.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
Pievienot komentāru