Corinne Cumming/EBU

Doma laukumā varēs publiski skatīties Eirovīzijas fināla tiešraidi

Mūzika
10. maijā 16:12 2024. gada 10. maijā 16:12
 
Izklaides
nodaļa
| Jauns.lv
Lai galvaspilsētas iedzīvotāji un pilsētas viesi varētu kopīgi sekot līdzi Eirovīzijas fināla norisei un Latvijas 2024. gada Eirovīzijas pārstāvja Dona dalībai konkursā, Rīgas pašvaldība Doma laukumā sestdien, 11. maijā, plkst. 22.00, nodrošinās fināla tiešraides skatīšanos.


“Apsveicam Donu un komandu ar spožu uzstāšanos un iekļūšanu Eirovīzijas finālā! Pretēji prognozētajam latvieši prot sarūpēt pozitīvus pārsteigumus gan sporta laukumos un arēnās, gan uz skatuves. Notikumam visā pasaulē seko līdzi miljoni, arī rīdzinieki nav izņēmums. Pēc vairāku gadu pārtraukuma, ticu, ka Rīgai ir visas iespējas kļūt par šī pasākuma gādīgu namamāti. Lai līksma un vienota līdzi jušana un panākumi mūsu māksliniekam!” paudis Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Sestdien, 11. maijā, pēc Latvijas izlases spēles Pasaules čempionātā hokejā, tiešraides pasākuma apmeklētāji ir aicināti kopīgi turpināt atbalstīt Latviju arī Eirovīzijas fināla tiešraidē Doma laukumā.

Doma laukums ir pielāgots un labiekārtots tiešraides publiskajai skatīšanai, lai visi interesenti varētu sekot līdzi Pasaules čempionātam hokejā un Eirovīzijas dziesmu konkursa finālam.

Rīgas pašvaldība aicina sekot līdzi laika prognozei un ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Jau ziņots, ka latviešu dziedātājs Dons ceturtdien, 9. Maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā, kas norisinājās “Malmo Arena” Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma ierindojās starp desmit labākajām sava pusfināla dziesmām, tā nonākot konkursa finālā, kas norisināsies sestdien, 11. maijā.

Latvijas pārstāvis savā pusfinālā sacentās ar 15 citām valstīm un skatītāju balsojumā noskaidrojās, ka finālā kopā ar Latviju iekļūst Igaunijas, Nīderlandes, Izraēlas, Šveices, Armēnijas, Grieķi-jas, Norvēģijas, Gruzijas un Austrijas pārstāvji. Sestdien, 11. maijā Latvijas pārstāvis uzstāsies ar 11. kārtas numuru. 

Dziedātājs Dons ar dziesmu “Hollow” 10. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2024” uzvarētāju, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Vienā dienā ar Eirovīzijas finālu gaidāma arī Latvijas vīriešu hokeja izlases pirmā spēle pasaules čempionātā - sestdien Latvijas hokejisti uz ledus tiksies ar Polijas valsts vienību.

Citi šobrīd lasa

FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Pievienot komentāru