"Canucks" hokejsti priecājas par trešo vārtu guvumu, kurā rezultatīva piespēle ar Bļugeram. (Foto: AP/Scanpix)

VIDEO: Šilovs vārtos, Bļugers piespēlē; "Canucks" ar uzvaru sāk Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Hokejs
9. maijā 09:25 2024. gada 9. maijā 09:25
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (0:2, 2:2, 3:0) pārspēja Edmontonas "Oilers" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

Šilovs, kurš "Canucks" vārtos aizvadīja ceturto spēli pēc kārtas, atvairīja 14 pretinieku metienus pa mājinieku vārtiem.

Savukārt Bļugers uz ledus bija desmit minūtes un 18 sekundes, no kurām nepilnu minūti spēlēja mazākumā, un tika pie rezultatīvas piespēles mājinieku ceturtajos gūtajos vārtos, bloķēja vienu metienu, uzvarēja divos no trijiem iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmajā trešdaļā Šilova sargātajos vārtos ripu raidīja Zeks Haimens un Matīass Ekholms.

Otrā perioda pirmajā minūtē Dakota Džošua samazināja mājinieku deficītu līdz vienam precīzam metienam, uz ko viesi atbildēja ar diviem vārtiem mazāk kā minūtes laikā, precīziem esot Koudijam Sesi un Haimenam. Trīs minūtes līdz trešdaļas izskaņai 2:4 panāca Elīass Lindholms.

Noslēdzošās trešdaļas vidū Džonatans Teners Millers samazināja viesu pārsvaru līdz vienam precīzam metienam, kam sekoja vēl divi "Canucks" gūtie vārti minūtes laikā, mājiniekiem pārņemot vadību. Vispirms mača 54. minūtē pēc Bļugera piespēles ar spēcīgu plaukstas metienu neizšķirtu panāca Ņikita Zadorovs, bet pēc 39 sekundēm Vankūveras vienību vadībā izvirzīja Konors Gārlends.  

Arī otrā sērijas spēle 10. maijā norisināsies Vankūverā. Nākamās divas spēles būs Edmontonā 12. un 14. maijā, bet, ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies 16. maijā Vankūverā, 18. maijā Edmontonā un 20. maijā Vankūverā.

Pirmajā kārtā "Canucks" ar 4-2 apspēlēja Nešvilas "Predators", bet "Oilers" ar 4-1 guva panākumu pār Losandželosas "Kings".

Tikmēr Latvijas aizsargs Uvis Balinskis nepiedalījās otras kārtas spēlē, kurā viņa Floridas "Panthers" komanda izcīnīja uzvaru un sērijā panāca neizšķirtu. "Panthers" mājās ar rezultātu 6:1 (0:1, 3:0, 3:0) uzvarēja Bostonas "Bruins" komandu un sērijā līdz četrām uzvarām panāca neizšķirtu 1-1.

Viesi guva vārtus pirmajā trešdaļā, precīzam esot Čārlijam Koilam, taču atlikušajā spēles daļā mājinieki guva sešus bezatbildes vārtus un tika pie pārliecinoša panākuma. Otrajā periodā Bostonas komandas vārtos ripu raidīja Stīvens Lorencs, Aleksandrs Barkovs un Gustavs Fošlings, bet noslēdzošajā trešdaļā ar precīzu metienu izcēlās Ētu Luostarinens, vairākumā viesu vārtsargu pārspēja Barkovs, kamēr mazākumā vārtus guva Brendons Montūrs. Barkovs maču noslēdza ar četriem (2+2) rezultativitātes punktiem, bet Sems Reinhārts asistēja četros vārtu guvumos.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Panthers" ar sērijā ar 4-1 pieveica Tampabejas "Lightning", bet "Bruins" ar 4-3 pārspēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

Balinskis "play off" vēl nav debitējis, bet regulārajā čempionātā latviešu aizsargs "Panthers" rindās aizvadīja 26 spēles, kurās izcēlās ar vieniem gūtiem vārtiem, divām rezultatīvām piespēlēm, astoņām soda minūtēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Šilovs, Bļugers un Balinskis ir pauduši gatavību pēc sezonas beigām palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā, tomēr šīs uzvaras krietni samazinājušas varbūtību, ka tā varētu notikt.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru