Spānis Pelaijo Sančess triumfē "Giro d'Italia" sestajā posmā

Citi sporta veidi
9. maijā 22:30 2024. gada 9. maijā 22:30
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Spānijas riteņbraucējs Pelajo Sančess ceturtdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" sestajā posmā, līderpozīcijas saglabājot slovēnim Tadejam Pogačaram.

Ceturtdien riteņbraucēji veica 180 kilometrus, posma otrajā pusē pārvarot divus ceturtās kategorijas kāpumus un trīs bruģa sekcijas, kā arī cīnoties par uzvaru vienā starpfinišā.

Sančess ("Movistar") svinēja uzvaru triju braucēju grupiņā, finišējot četrās stundās vienā minūtē un astoņās sekundēs.

 Otrais ar tādu pašu laiku bija francūzis Žilians Alafilips ("Soudal Quick-Step"), bet vienu sekundi abiem zaudēja austrālietis Lūks Plaps ("Jayco AlUla").

Tuvākais sekotājs itālis Andrea Pikolo ("EF Education - EasyPost") Sančesam zaudēja 24 sekundes, bet lielā grupa ar ekvadorieti Džonatanu Narvaesu ("Ineos Grenadiers") finišēja vēl piecas sekundes vēlāk.

Kopvērtējumā Pogačars ("UAE Team Emirates") britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers") apsteidz par 46 sekundēm, bet vēl vienu sekundi atpaliek kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe").

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.

Citi šobrīd lasa

FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi 1
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Pievienot komentāru