Lieldienu brīvdienās visā Latvijā piedāvā simtu simtiem pasākumu - visām gaumēm un noskaņojumiem. (Foto: Ieva Čīka/LETA)

Visplašākais Lieldienu ceļvedis visai Latvijai: kur un kā svinēt svētkus gan lielajās pilsētas, gan nelielajos lauku pagastos 

Sabiedrība
27. martā 11:33 2024. gada 27. martā 11:33
 
Elmārs
Barkāns
| Jauns.lv
Garajās Lieldienu brīvdienās svētku pasākumi notiek visās pilsētās un pagastos – gan lielajās koncertzālēs un katedrālēs, gan mazajos pagastu Tautas namos un bibliotēkās. Jauns.lv piedāvā visplašāko svētku pasākumu sarakstu – no piektdienas, 29. marta, līdz pirmdienai, 1. aprīlim.

Lai ērtāk orientētos plašajā Lieldienu pasākumu piedāvājumā, esam to sadalījuši septiņās sadaļās – “Rīga”, “Jūrmala un Pierīga”, “Kurzeme”, “Latgale”, “Sēlija”, “Vidzeme” un “Zemgale”. Pilsētnieki, dodoties pavasarīgā izbraucienā pie lauku radiem vai pie dabas, var piestāt pie pagastmājas un tur piedalīties jestrās svētku izdarības, bet laucinieki savu ierašanos pilsētā var pieskaņot arī kādam lielpasākumam.

Lieldienas - svētki visām gaumēm. (Foto: Edijs Pālens/LETA)

Izvēles visplašākās – sākot no sportiskiem zaķu skrējieniem un tautiskām izdarībām, un beidzot ar koncertiem un skaļām diskoballēm, kā arī svētku tirdziņiem. Daudzi arī vēlēsies apmeklēt svētku dievkalpojumus, un to sarakstus un laikus var meklēt konfesiju mājaslapās: luterāņiem – www.lelb.lv, katoļiem – www.katolis.lv, baptistiem – www.lbds.lv.

Citi šobrīd lasa

"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro 8
Kadirovs draud Igauniju apšaudīt ar “Kinžal” raķetēm 2
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Pievienot komentāru