Siera pīrāgs ar lavašu
Sastāvdaļas
- 2 armēņu lavaši
- 200g Holandes siers
- 200g biezpiens
- 1 ola
- 50 ml piens
- dilles, pētersīļi
- eļļa
- sāls
Nu jau arī mūsu platuma grādos ar lavašu īpaši nav jāiepazīstina. Ko tikai mūsu saimnieces ar to nedara - gatavo dažādas sāļas un saldas uzkodas, bagātina to ar dažadiem pildījumiem. Un nu lūk, pīrāgs ar lavašu! Garšīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves un sajauc ar biezpienu, olu un pienu. Pievieno pēc garšas sāli un smalki sakapātus zaļumus.
2
Karstumizturīgu trauku iesmērē ar eļļu. Uz darba virsmas izklāj lavašus. Katru lavašu iesmērē ar 1/3 no pagatavotās siera masas. Lavašus izkārto (sakroko) kā vēdekli un ieklāj formā. Atlikušo siera masu izkārto pa virsu un cep iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī apmēram 30 minūtes.